مزایا و معایب نوشیدن قهوه

مزایا و معایب نوشیدن قهوه

۲۴ دی ۱۳۹۶۰ سلامت و تغذیه

قهوه یکی از نوشیدنی های خاصی است که می تواند در تمام لحظات روز یا بعد از هر غذایی صرف شود. البته بعضی این نوشیدنی را فقط گاهی اوقات و در شرایطی خاص مصرف می کنند.

با وجود تحقیقات مختلف هنوز در مورد این که آیا می توان قهوه را به مقدار زیاد نوشید یا خیر، شک و تردید وجود دارد. در واقع، اگرچه قهوه مزایای زیادی برای سلامتی دارد اما در بعضی موارد می تواند مضر باشد.

اگر می خواهید به مزایا و معایب نوشیدن قهوه پی ببرید، حتما خانومانه را در ادامه همراهی کنید.

 

قهوه و مسکن ها


  

قهوه و مسکن ها

یکی از مزایای قهوه برای سلامتی زمانی است که همراه با مسکن ها مصرف می شود.

در واقع زمانی که مسکن ها را همراه با قهوه مصرف می کنیم، مدت اثر آن ها تا ۴۰ درصد افزایش می یابد و میزان درد نیز بیشتر کاهش می یابد.

 

قهوه و سردرد

مصرف مرتب و دائم قهوه می تواند باعث به وجود آمدن سردرد و افزایش دوره سردرد و میگرن در افرادی شود که به مقدار زیادی قهوه مصرف می کنند.

 

تاثیر قهوه بر کلسترول

اگر قهوه به نحوه صحیح فیلتر نشود می تواند به شکل چشمگیری میزان کلسترول را در بدن افزایش دهد.

قهوه باید از فیلترهای کاغذی عبور داده شود به نحوی که کافستول و کاهول موجود در آن جذب شود. کافستول و کاهول دو مولکولی هستند که کلسترول را در خون افزایش می دهند.

 

آیا قهوه ضد سرطان است؟

مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهند که مصرف منظم قهوه می تواند خطر ابتلا به انواع سرطان را به شکل چشم گیری کاهش دهد. مصرف قهوه خطر ابتلا به سرطان های زیر را بیشتر از سرطان های دیگر کاهش می دهد:

– سرطان دهان

– سرطان حنجره

– سرطان پروستات

– سرطان سینه

– سرطان کبد

– سرطان مری

البته هنوز دلیل این تاثیرگذاری قهوه هنوز مشخص نشده است و نمی توان با قطعیت در مورد آن صحبت نمود.

 

قهوه و زخم های دستگاه گوارش

مصرف زیاد قهوه بیشتر بر عملکرد دستگاه گوارش تاثیر منفی می گذارد. در واقع، قهوه موجب به وجود آمدن زخم و آسیب در درون و بیرون روده و معده می شود.

به علاوه، قهوه می تواند در رفتارهای فرد مصرف کننده نیز تاثیراتی داشته باشد، از جمله:

– حساسیت

– نگرانی

– ناامیدی و افسردگی

– خوشحالی شدید و بی دلیل

تمامی این حالت های روانی برای دستگاه گوارش مضر می باشند.

 

خطرات قهوه در دوران بارداری

مصرف بیش از اندازه کافئین در زنان باردار می تواند میزان هورمون ها را تغییر دهد. کافئین همچنین می تواند با افزایش خطر سقط جنین، بارداری را به خطر بیندازد.

 جلوگیری از ابتلا به دیابت

 

جلوگیری از ابتلا به دیابت

قهوه نوشیدنی ای سرشار از منیزیم و کروم است. این دو ماده می توانند مصرف انسولین بدن را افزایش دهند. انسولین ماده ای ضروری در تنظیم قند خون است. مصرف قهوه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را از بین می برد.

 

قهوه و آلزایمر

تحقیقات ثابت کرده اند افرادی که به طور منظم قهوه مصرف می کنند ۶۰ درصد کمتر از افرادی که علاقه ای به مصرف قهوه ندارند به بیماری ها یا اختلالات ذهنی مانند جنون یا آلزایمر مبتلا می شوند.

 

تاثیر قهوه بر هاضمه

عناصر شیمیایی و غذایی موجود در قهوه موجب فعال شدن انقباض عضلانى پریستالتیک می شوند یعنی قهوه می تواند مانند یک ملین طبیعی عمل کند و عملکرد دستگاه گوارش را فعال کند.

به همین دلیل برخی افراد با نوشیدن قهوه دچار مشکلات زیر می شوند:

– سوء هاضمه

– انواع کولیک

– اسهال

– استفراغ

– حالت تهوع

– زخم معده

 

قهوه و توهم

 

قهوه و توهم

مصرف ۵ تا ۷ فنجان قهوه در روز به مدت طولانی موجب می شود فرد به توهم دچار شود؛ توهماتی از جمله توهم بصری، شنیداری و بویایی.

 

چند حقیقت جالب در مورد قهوه

قهوه بعد از آب دومین نوشیدنی پر مصرف جهان است.

هر ساله بیش از چهارصد میلیارد فنجان قهوه در دنیا نوشیده می شود.

فنلاند، نروژ، سوئد و هلند با ۸ کیلوگرم سرانه مصرف در سال بیشترین مصرف قهوه را در جهان دارند.

حداقل ۶۳ درصد از افراد بالای ۱۵ سال در روز قهوه می نوشند.

افرادی که به قهوه علاقمندند، روزانه ۴ تا ۵ فنجان در روز قهوه می نوشند.